Toepassing van de elektropallettruck: horizontaal transport over lange afstanden (laden en lossen) van gepalletiseerde goederen binnen.

Aandrijving: elektrisch

Hefcategorie: 1,5 t/m 3 ton

Algemeen:
Elektropallettrucks zijn bedoeld voor het laden en lossen van trailers en het horizontaal verplaatsen van zware gepalletiseerde goederen binnen het magazijn van A naar B over langere afstanden. Aangezien ze niet hoog kunnen heffen, werken deze pallettrucks vrijwel altijd samen met vorkheftrucks of reachtrucks, die de aangevoerde lading overnemen. Er zijn twee types elektropallettrucks.

1.De eerste variant is een palletwagen met een opklapbaar staplatform en zijsteunen. Deze is bedoeld om een hogere productiviteit te behalen als de afstanden voor een loopuitvoering te lang worden, of de inzet te intens. Met het platform opgeklapt, kan er ook over korte afstanden mee worden gelopen. Deze variant wordt in Nederlandse magazijnen en distributiecentra veel gebruikt.
2.De tweede variant is de meeloop-pallettruck zonder plateau. Deze worden veelal toegepast in kleinere ruimtes, of in vrachtwagens. In het laatste geval meestal in een korte uitvoering. (1000 mm. vorken)

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.

Elektropallettruck

Koers Heftruck Service
Koers Heftruck Service
Koers Heftruck Service
Heftruck